Kadınlar Arzu Aygün İsyanımızdır Diyerek Sokağa Çıktı

Samsun’da katledilerek Terme’de ormanlık alana atılan Arzu Aygün için Samsun Kadın Dayanışması eylem yaptı. “Artık Yeter! Arzu Aygün Ve Öldürülen Bütün Kadınlar İsyanımızdır” pankartını açarak Süleymaniye geçidinde kadınlar bir araya geldi.

Basın açıklamasını okuyan kadınlar katledilen Arzu Aygün’ün katil erkeğin itirafından 42 gün sonra bulunduğunu hatırlatarak, “Haklarımız ve yaşamlarımız için alanlarda mücadele etmeye devam edeceğiz. Eril zihniyetin ve cinsiyetçiliğin mevcut politikalarla beslenerek kadın cinayetlerini cesaretlendirdiği, taciz ve tecavüzün yaygınlaştırıldığını görüyoruz” dediler.

Öfkeli olduklarını ve katledilen kadınlar için hiçbir zaman susmayacaklarını dile getirerek ” Bizler erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz. Bizler artık saygın tutum indirimi alarak kadınları katledenlerin, katillerin sokakta gezmesini istemiyoruz.” diyen kadınlar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini her alanda mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Arzu Aygün’ün katledilmesine yönelik davanın takipçisi olacağını belirten Samsun Kadın Dayanışması herkesi davayı takip etmeye ve dayanışmaya çağırdı.