Aleyna Çakır’da Bulunan Doku ve Sperm Örneği Katil Ümitcan Uygun ile Uyumlu

Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi raporu ile, Ankara’da evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’da tespit edilen doku ve sperm örneğinin, katil Ümitcan Uygun’un DNA’sı ile uyumlu olduğu belirlendi.

Katil Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır’ı katlettiği aylardır bilinmesine rağmen serbest bırakılmış ,geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından paylaştığı bir video sebebiyle sadece uyuşturucuya özendirmekten tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında Ankara Adli Tıp Kurumu’nca düzenlenen raporda Aleyna Çakır’ın tırnaklarında doku ve vajinal frotisinde sperm bulundu. Soruşturmayı yürüten savcılık, Çakır’ın ölümüyle ilgili iddialar üzerine dosyayı, ayrıntılı rapor hazırlaması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Hazırlanan raporda Aleyna Çakır’da tespit edilen doku ve sperm örneğinin Ümitcan Uygun’a ait olduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Çakır’a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri ortaya çıkan Ümitcan Uygun gözaltına alınmıştı. Uygun, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.