1 Günde 3 Kadın Katledildi

Diyarbakır’da, dün akşam saatlerinde sokak ortasında katledilen Gülistan Şaylemez’in failinin kardeşi Abdullah Şaylemez olduğu ortaya çıktı.

Olay, dün akşam Diyarbakır Adliyesi’nin karşındaki Lise 4’üncü Sokak’ta meydana geldi. Kaldırımda yürüyen Şaylemez, arkasından yaklaşan kişi tarafından ateşli silahla vurularak katledildi. Silah seslerini duyanların haber vermesiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, fail olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde ise, Şaylemez’in yaşamını yitirdiği belirlendi.

Öte yandan Gülistan Şaylemez’in 10 gün önce babası Abdülvehap Şaylemez ve bir akrabasından şikayetçi olmak için Bağlar Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Aile İçi Şiddet Birimi’ne başvurduğu öğrenildi. Gülistan Şaylemez’in 14 Şubat’ta babası ve akrabası hakkında Sur Emniyet Müdürlüğü’nde yaptığı şikayetiyle ilgili ek ifade verdiği de belirlendi.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Hatice Toğrul evli olduğu Mehmet Toğrul tarafından ateşli silahla katletti, ardından kendi yaşamına son vermek istedi. Silah seslerinin duyulması üzerine komşuları polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Hatice’nin yaşamını yitirdiğini tespit ederken, Mehmet Toğrul ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kocaeli Gölcük’te 36 yaşındaki Hacer Çetin, ayrılmak istediği 53 yaşındaki Halim isimli erkek tarafından katledildi.

Sağlık ekibi, Hacer Çetin’in hayatını kaybettiğini belirledi. Hacer Çetin’i öldürdükten sonra kaçan Halim isimli erkeğin ise saklandığı yerden yakalanarak gözaltına alındı.