Gazeteci Fatih Gönül Tahliye Edildi

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) eski çalışanı tutuklu gazeteci Fatih Gönül‘ün yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Ankara 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Gönül, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken avukatı Atiye Arıkan duruşma salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunması ardından başlayan duruşmada Gönül savunma yaptı. KHK ile kapatılan DİHA’da bir süre çalıştığını belirten Gönül, “Üniversitede futbol etkinlikleri düzenleyerek, örgüte eleman kazandırma” iddialarını da reddetti. Söz konusu futbol etkinlikleri döneminde Ankara’da olmadığını dile getiren Gönül, tahliye talebinde bulundu.

Gönül’ün avukatı Atiye Arıkan da müvekkiline yönelik suçlamaların asılsız olduğunu belirtti. Müvekkilinin tahliyesini talep eden Arıkan, dava dosyasında herhangi bir delil olmadığını belirtti.

Savunmalar ardından iddia makamı Gönül’ün tutukluluk halinin devamını talep etti. Ara kararını veren mahkeme heyeti Gönül’ün yurtdışı yasağı ve imza adli kontrolü ile serbest bırakılmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 27 Mayıs’a ertelendi.