“Dokunan” Yanar: Bahçeli’yi İfadeye Çağıran Hakim Hakkında İnceleme Başlatıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi mağdur olduğu davada mahkemeye çağıran hakimle ilgili HSK (Hakimler-Savcılar Kurulu) inceleme başlattı.

Twitter’da hakarete uğradığını iddia eden Bahçeli’nin, “mağdur olduğu” davada, Sakarya’nın Hendek İlçe Adliyesi’nde görevli hakim Murat Akyol, Ankara Adliyesi’ne talimat yazdı. Hakim, Devlet Bahçeli’nin mahkemeye gelip beyanda bulunmasını, gelmezse hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasını istedi. HSK bu talep üzerine hakim hakkında inceleme izni vererek müfettiş görevlendirdi.

Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin ifadeye çağırma talebi, Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi’ne  geldi. Ancak bu talebe cevaben yazılan yazıda, Bahçeli’nin bir siyasi partinin genel başkanı ve milletvekili olması gibi nedenler öne sürerek, mahkemenin bu talebini yeniden değerlendirmesini istedi. Bahçeli’nin beyanının alınmasında ısrar eden Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin cevap yazısında şu ifadelere yer verildi:

“Her ne kadar müşteki milletvekili ve bir siyasi partinin genel başkanı olsa da, kanun ve yargılama önünde normal bir Türk vatandaşından hiçbir ayrıcalığı yoktur. Kanunun getirmiş olduğu uygulama ise müştekinin mahkemece beyanının alınması usulüdür. Bu nedenle yazmış olduğumuz talimat gereğince müştekiye bizzat davetiye çıkartılarak mahkemenizce ifadesi alınmak suretiyle şikayet ve delillerinin sorulması yahut mahkemenize şikayet ve delillerine ilişkin kendisi veya vekili aracılığıyla dilekçe sunar ise de sunmuş olduğu dilekçe ile birlikte talimat yazımızın kapatılarak mahkememize iadesi rica olunur.”