İşçileri Tazminatsız İşten Atan Bimeks İflas Etti

Teknoloji ürünleri mağazalarına sahip olan Bimeks şirketi iflas etti. Mali krizi gerekçe gösteren Bimeks, birçok mağazasını boşalttıktan sonra sırayla kapatma işlemine giderek yüzlerce işçiyi tazminatsız bir şekilde işten atmıştı. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Bimeks hakkında açılan davalardan biri sonuçlandırarak şirket hakkında iflas kararı verdi.

Şirket, daha sonra Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı da yapan Vedat Akgiray ve ağabeyi Murat Akgiray tarafından 1989’da kurulmuştu. Eylül 2013’te büyümeye giderek Dixons Retail PLC’ye ait olan Electro World’ün Türkiye hisselerinin tamamını satın alan Bimeks, Kasım 2013’te Electro World ile birleşti ve Electro World, Türkiye’deki mağazalarının tamamını Bimeks’e devretti.

Şirket tarafından işten atılan ve tazminat hakları için aylardır direnen Bimeks işçileri iflas kararına Twitter mesajıyla tepki göstererek “İflas kararının biz işçilerin lehine olduğu bir durum yok. Şirket üzerinde hiçbir malvarlığı bırakmayıp Akgiray’lar kişisel malvarlığına ve Arvasi tarikatına para aktardı. Yüzlerce suç duyurusunda bulunduk. Ses yok. DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ!” ifadelerini kullandılar.