Hakkını İstediği için Eylem Yapan İşçilere BEDAŞ’tan Tehdit

İktidarın tüm kamu ihalelerini alan ve “beşli çete” olarak bilinen şirketler arasında yer alan Cengiz Holding’e ait elektrik dağıtım şirketi BEDAŞ’ta işçiler, şirketin düşük ücret dayatmasına karşı 30 Nisan itibariyle iş bırakma eylemlerine başlamıştı.

İş bırakma eyleminin ardından BEDAŞ, işçilerin iş başı yapmadığı işletmelere noter göndererek işçilerin eylemlerini kayıt altına aldı. Şirketin işçilere gönderdiği yazıda enerji iş kolunun “grev yasağı kapsamında olduğu” gerekçe gösterilerek işçilere,  “yasa dışı” olduğu iddia edilen eyleme katıldığı belirlenen günlere ilişkin yevmiyelerinin ödenmeyeceği belirtildi. Şirketin tehditleri eylemler nedeniyle oluşan “şirket zararının” işçiler ve onları eyleme yönlendiren sendikadan tahsili için gerekli yollara başvurulacağı şeklindeki ifadelerle sürdü.

BEDAŞ ile Tes-İş sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine Yüksek Hakem Kurulu’na götürülen toplu sözleşme süreci ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5 ücret zam kararı sonuçlanmış, bu “ücret artışını” kabul etmeyen işçiler eyleme geçmişti.