İsrail Kolluk Güçleri Kudüs’te Filistinlilere Saldırdı

Kudüs’ün doğusunda, zaman zaman aşırı milliyetçi Yahudi “sivil yerleşimcileri de” kullanarak, Filistinlilere yönelik saldırılarını yoğunlaştıran İsrail kolluk güçleri, dün gece saatlerinde Mescid-i Aksa’nın da içinde yer aldığı Harem -üş Şerif bölgesindeki Filistinlere saldırdı.

Batı Şeria’da yaşayan binlerce Filistinli, dün sabah saatlerinde, “Kadir Gecesi” için  Batı Şeria ile Kudüs arasındaki askeri kontrol noktalarını geçerek Harem-üş Şerif’e gelmişti. Cuma Namazı sonrası Harem -üş Şerif’te kalan yaklaşık 70 bin Filistinliye Doğu Kudüs’ün Mescid-i Aksa, Şam Kapısı ve Şeyh el-Cerrah bölgelerinde İsrail kolluk güçleri saldırdı. BDS Türkiye’nin sosyal medya hesabından verdiği bilgiye göre, saldırılarda en az 160 Filistinli biber gazı ve plastik mermi ile yaralandı.

Daha önce İsrail kolluk güçlerinin saldırılarının yaşandığı Şam Kapısı ve Mescid-i Aksa’nın yanı sıra, Şeyh el-Cerrah mahallesinde yoğunlaşan saldırıların nedeninin, İsrail’in mahallede yaşayan Filistinlileri yerinden ederek, Filistin’in diğer bölgelerinde olduğu gibi Yahudi yerleşimciler üzerinden işgalini genişletmek olduğu değerlendiriliyor. Şeyh Cerrah’ta önceki günlerde, Filistinlilere yönelik İsrail saldırıları kameralara böyle yansımıştı: