LC Waikiki İşçilerin Bayram Primlerini Kesti

Pandemi sürecinde üretim rekorları kıran LC Waikiki, kapanma sürecinde mağazaların açılmayacağı gerekçesiyle işçilerin bayram primlerini vermeyeceğini açıkladı.

Primlerini vermeyen şirkete karşı imza kampanyası başlatan işçiler, “Biz o bayram primlerini hesap ederek çağırdıkları mesaiye kalmamazlık yapmadık. Rapor almadan, devamsızlık yapmadan çalıştık. Şimdi ‘Bayram primi vermeyeceğiz’ diyorlar” şeklinde tepki gösterdiler.

Evrensel’in ulaştığı bir işçi, “Biz ses çıkarınca hiç vermeyecekleri bayram primini önce 600 liraya sonra 700 liraya çıkaracaklarını söylediler. En ufak hareketimiz bile onlara geri adım attırabiliyor. Bu da bize daha fazla yan yana gelirsek kazanamayacağımız hak olmadığını gösteriyor” diye konuştu.

Şirketin işçilere yolladığı ve sabretmelerini, “Allah’ın izniyle bu zor günleri de atlatacaklarını” söyleyen mektuplara dair işçi, “Ramazan ayında işçinin bayram primine el uzatıyorlar. Bayramda çocuklarına alacağı kıyafetlerin çeklerini kesiyor. Sonra gönderilen mektuplarda sabretmemizi, Allah’ın izniyle bu zor günleri de atlatacağımızdan bahsediyorlar” şeklinde tepki gösterdi.