Dersim’de TSK Bombardımanı Sonucu Çıkan Yangınlar Sürüyor

Dersim’in Hozat ilçesi kırsalında TSK tarafından sürdürülen operasyonlar nedeniyle çıkan yangınlar 4 gündür devam ediyor.

Hozat’ın Amutka bölgesinde 9 Mayıs’ta başlayan operasyonlar nedeniyle çıkan yangınlara bölge halkının müdahale etmesi ise devletin kolluk güçleri tarafından engelleniyor.

Öte yandan, Dersim’de TSK operasyonlarının bir başka bölge olan Ovacık’a bağlı Kilmer köyünde yaşayan ve 7 Mayıs’ta hayvanlarına barınak yapmak için aracıyla evden ayrılan Murat Yıldız’dan haber alınamıyor. Yıldız’ın, Aşkirik köyü kırsalında TSK tarafından yapılan hava saldırısında yaşamını yitirdiği iddia ediliyor

PİRHA’nın haberine göre baba Mazlum Yıldız, oğlunun mantar toplamak için izin belgesi aldığını belirterek “Bilerek yapıldı, oğlumu takip edip peşinden gidiyorlar. Araçta bir kişi olduğunu tespit ettikten sonra da yapıyorlar” dedi.

Olaya dair Dersim Barosu da bir açıklama yaparak,  operasyon bölgesine başkaları bırakılmamışken Murat Yıldız’ın girmesine izin verildiğine dikkat çekildi.  “Murat Yıldız olayı bütün yönleri ile araştırılsın, kamuoyu ile paylaşılsın! Başka Muratlar ölmesin…” diyen Baro yönetimi’nin açıklamasında “Daha önce de bu memlekette sivil ölümlerine defalarca tanık olduk. Her birinde de ayrı ayrı sorular vardı. Bu olayda da sorulması gereken birçok soru var.” ifadelerine yer verildi.