SML Etiket İşçileri Yenibosna’da Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

Sendikalı oldukları için işten çıkartılan SML Etiket İşçileri 2 Şubat’tan itibaren direniştelerdi.

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket İşçileri işe iade davasının ilk duruşması öncesi Bakırköy Adliyesi Yenibosna Ek Binası önünde basın açıklaması yaptı.

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket İşçilerinin işe iade davasının ilk duruşması görülüyor.

Açıklama öncesinde konuşan DEV TEKSTİL İstanbul Temsilcisi Okan Karaçam baskılara rağmen direnişin sürdüğünü belirterek “mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklamasını okuyan işten atılan SML Etiket İşçisi Derya Sırbudak, “Bu süreçte bizler azgın sömürüye maruz kalırken, patronlara teşvikler verildi, vergi borçları silindi. İşsizlik fonu yağmalandı. Kısa çalışma ve ücretsiz izin gibi uygulamalarla asgari ücretin de altında ücretlere yaşamak zorunda bırakıldık. Sözde işten atmalar yasaklandı. Ama işçiler Kod-29 maddesiyle kötü niyet ve ahlaksızlık suçlamasıyla tazminatsız işten atıldı” dedi.

22 işçinin SML Etiket fabrikasından “işlerin azaldığı” bahanesi ile işten atılması sürecini anlatan Sırbudak, işten atılma nedenlerinin “sendikal faaliyetimize dönük tahammülsüzlük” olduğunun altını çizdi.

Fabrika önünde direnişlerini sürdürdüklerini kaydeden Sırbudak, “113 gün boyunca fabrika önünde, SML Etiket’in iş yaptığı firmalar olan H&M, ZARA, MANGO, Decathlon, Tommy önünde direnişimizi sürdürdük. Bugünde açtığımız işe iade davasının ilk duruşması görülecek. Bizler SML Etiket direnişçileri ve DEV TEKSTİL olarak mücadelemizi sadece mahkeme salonlarına sıkıştırmadan işçi sınıfının mücadele yasalarıyla sürdürdük. Bugün buradayız. Çünkü SML Etiket sermayesine ve onun tedarikçiliğini yaptığı uluslararası tekellere yaptıkları hukuksuzluğu bir kez daha göstermek istiyoruz” diye konuştu.