Arsız Melih Bulu Medeniyet Üniversitesi’ne Yerleştirildi

Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanan ancak üniversitede kadrosu bulunmadığı için resmen rektör olarak göreve başlayamayan Melih Bulu, Medeniyet Üniversitesi’ne yerleştirildi. Üniversiteliler #MedeniyetBuluyuİstemiyor etiketinde buluşarak sosyal medyada açıklama yayınladı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, daha önce vakıf üniversitelerinde çalıştığı için devlet memuru değildi. Bu yüzden, resmen rektör olarak göreve başlayamamıştı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) rektör olmak için kadroya gerek olmadığını söylese de Boğaziçi Üniversitesi’nin Senato kararları, Melih Bulu’nun profesör ve ardından rektör olması için belirli kriterler öngörüyor. Bulu’nun rektörlüğünün yasal zemine oturtulması için aranan memuriyet görevi nihayet bulundu ve rektörlüğü için yasallık hazırlandı. Melih Bulu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalına profesör olarak yerleştirildi.

Medeniyet Üniversitesi tarafından açılan profesör kadrosu ilanının Melih Bulu’ya özel açıldığı daha önce gündeme gelmişti. Bu kadroya ilişkin Medeniyet Üniversitesi’nin Personel Daire Başkanlığı sitesinde yer alan ilandaki şartlar Bulu’nun uzmanlık alanıyla neredeyse birebir örtüşüyordu. Başvuruda, aranan profesörün nitelikleri şunlardı;

“Yönetim ve organizasyon alanında doçent olup, inovasyon ve rekabet alanında bilimsel çalışmaları olmak. Yükseköğretim Kurumunda Stratejik Yönetim ve Oyun Teorisi derslerini vermiş olmak.”

Üniversiteliler #MedeniyetBuluyuİstemiyor etiketinde buluşarak sosyal medya eylemi yaptı ve açıklama yayınladı.

Yayınlanan açıklamada, “Medeniyet Üniversitesi olarak bizler; Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektöre karşı direnen üniversiteli dostlarımız ile omuz omuza mücadele ederek demokratik ve özgür üniversite talebini birlikte yükselttik” denildi. Açıklamada Melih Bulu’nun Medeniyet Üniversitesi’nde meşruluğunun olmadığı vurgulandı.