Anonymous’un Elon Musk’a Tehdit Videosunun Detayları

Anonymous, dün Elon Musk’a uyarı niteliğinde bir video paylaştı. Video içeriğinde “İstediğimiz gibi darbe yaptırırız.” diyen Elon’un denizaşırı lityum madenleri ile ilgili: “Görünüşe göre dünyayı kurtarma isteğin insanlığın iyiliğindense üstünlüğe ve kurtarıcı olma kompleksine dayanıyor. Bu durum, senin altında yıllarca dayanılmaz koşullarda çalışan işçiler için belirgindi. Ayrıca bu, senin aynı zamanda yerel çevreyi de talan eden denizaşırı lityum madenlerinde çalışan çocuklar için de apaçık ortadaydı. Zehirli madenlerinin olduğu yerlere darbe yaptırıp diktatörlük kurdurma isteğinde de oldukça açıktın.” ifadeleri kullanıldı.

Aynı zamanda videoda, Tesla şirketinin gelirleriyle ilgili: “Aslında artık insanlar Tesla’nın gelirlerinin büyük çoğunluğunun araba satmaktan değil, devlet yardımlarından, temiz enerji yeniliklerin için karbon vergisi kredilerini satmaktan geldiğini öğreniyorlar. Gerçi bu yenilikler senin sayılmaz, çünkü Tesla’nın kurucusu aslında sen değilsin. Martin Eberhard ve Marc Tarpenning isimli senden çok daha zeki bu iki kişiden şirketi satın aldın.” şeklinde açıklamada bulunuldu. Ayrıca yine devlet yardımlarıyla ilgili, Tesla’nın gelirlerinin hatrı sayılır bir kısmının da bu yardımlarla alınan Bitcoin’lerden geldiği iddia edildi.

Elon Musk’ın kripto para madencileriyle kapalı kapılar ardında yaptığı toplantıları da “endüstriyi merkezileştirerek kendi kontrolü altına alma çabası” olarak nitelendiren Anonymous, “Kripto paralarla oynadığın oyunlar yaşamları mahvetti. Bu senin asla anlayamayacağın bir şey çünkü bir Güney Afrika ırkçısının çalınmış servetinin içinde doğdun ve dünyadaki çalışan insanların bir çoğu için bunun ne kadar zor olduğunu bilmiyorsun. Odadaki en zeki insan sensin sanıyorsun, ama şimdi dişine göre birilerini buldun. Biz Anonymous’uz. Bizi bekleyin.” şeklinde videoyu sonlandırdı.