Gençlik Örgütleri Taksim’deydi: “Mafya Devlet Devrime Yenilecek”

Gençlik Örgütleri, Sedat Peker videoları sonrası ifşa olan devlet-mafya ilişkilerini teşhir etmek Taksim Meydanı’na çıktı. Anarşist Gençlik, Dev-Güç, Kaldıraç Üniversite, Sosyalist Gençli Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Sosyalist Öğrenci Hareketi (SÖH) bileşenlerinden oluşan Gençlik Örgütleri tarafından, eylemde çekilen ajitasyonlar ve atılan sloganlarda devletin mafya ile olan ilişkileri protesto edildi.

“Yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki devlet bir mafyadır, devlet hırsızdır. Bizler uyuşturucu çeteleri tarafından katledilen Hasan Ferit’iz Cumartesi Anneleri’yiz, Gezi eylemlerinde burayı dolduranlarız.Her gün bize açlığı reva görenler, 720 milyar doların peşine düşmeyenler, ülkeyi Kolinlere, Limaklara peşkeş çekenler, Demirörenlere satanlar bize saldırmaya çalışıyorlar. Yok öyle yağma.Saraylarda yaşayanlar halkın açlığını, yoksulluğunu görmezden gelenler bizleri engelleyemeyecek. Bundan yedi yıl önce milyonlarla bu meydandaydık, çeteleri, polisleri işe yaramayacak. İnsanca, onurlu bir yaşam var edeceğiz” içeriğinde ajitasyonların çekildiği eylemde, “Katillerden Hesabı Gençlik Soracak” , “Mafya Devlet Devrime Yenilecek” sloganları atıldı.

Eyleme saldıran polis, Gençlik Örgütleri’nden devrimcilerin direnişiyle karşılaştı. Polis saldırısı sonucu 26 kişi gözaltına alınırken, gözaltı sırasında köpek ısırması ve ters kelepçe işkencesi nedeniyle yaralananlar olduğu öğrenildi.