“15 Vekil Rahatsız” Polemiği: AKP Yalanladı, BBC Türkçe Teyit Etti

BBC Türkçe’de bugün Ayşe Sayın’a ait bir kulis haberinde, Süleyman Soylu’nun, katıldığı iki televizyon programında Sedat Peker’e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesinin, AKP içinde tartışma yarattığı ve bu nedenle 15 vekilin grup yöneticileriyle görüşerek, bizzat rahatsızlıklarını parti yönetimine ilettiği belirtilmişti. Bu haber üzerine AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, BBC Türkçe’de yer alan ’15 milletvekili rahatsız’ haberini yalanlarken, BBC Türkçe ise haberinin ve haberi yapan muhabirlerinin arkasında olduğunu duyurdu.

BBC Türkçe, söz konusu haberin altına “editörün notu” ibaresiyle bir açıklama koydu ve “Muhabirimiz milletvekillerinin Soylu’nun istifası talebini de içeren rahatsızlıklarını, toplantının bazı katılımcıları ile teyit ederek haberleştirmiştir. BBC Türkçe, haberinin arkasındadır ve muhabirinin itibarını zedeleyecek herhangi bir suçlamayı kabul etmemektedir” ifadelerini kullandı.

Haberde, 15 vekilin önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istedikleri ancak yapılan iç değerlendirmelerde AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın görevlendirilmesinin kararlaştırıldığı  belirtilerek, Peker videoları kast edilerek,  “gerekirse o videolarda adı geçen herkesin, bizim de dokunulmazlığımız kaldırılsın, yargı süreci başlasın. Ama Soylu da istifa etsin, Meclis soruşturması açılsın. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da bu iddiaları araştırsın” dedikleri aktarılıyor.