HTŞ Askeri Sözcüsü İdlip’te Öldürüldü

El Kaide ve Nusra Cephesi kökenli cihatçı terör çetesi Heyet Tahrir -eş Şam’ın (HTŞ) Askeri Sözcüsü Ebu Halid El Şami’nin Rusya bombardımanında öldürüldüğü duyuruldu. Suriye’den yayın yapan yerel kaynakların aktarımına göre bu sabah saatlerinde Rusya’nın İdlib kırsalındaki Cebel Zaviye’de düzenlediği bombardımanda Şami’nin yanı sıra, HTŞ “emniyet kuvvetleri komutanı” Mutaz el Nasır ve basın sorumlularından Ebu Musab’ın da öldürüldüğü belirtildi.

Erdoğan ile Biden arasındaki kritik 14 Haziran görüşmesine günler kala gelmesi dikkat çeken hava bombardımanının, HTŞ’ye yakın “muhabir” Abdüssamed Dagül’ün Ebu Halid Şami ile Cebel Zaviye’de röportaj yaptıktan sonra gerçekleştiği iddia edildi.

Bölgede Rusya Federasyonu’na ait uçakların en az 14 hava bombardımanı gerçekleştirdiği, Suriye Arap Ordusu’na (SAA) bağlı birliklerin ise yaklaşık 120 top ve füze saldırısı düzenlediği belirtiliyor. Söz konusu hava, topçu ve füze operasyonlarında TSK’ye ait bir zırhlı iş makinasının da tahrip edildiği öğrenildi. HTŞ Askeri Sözcüsü Şami’nin ise, ‘Krasnopol’ tipi güdümlü mühimmatla düzenlenen operasyon sonucu öldüğü iddia ediliyor.