Tozkoparan’da Devlet Terörü: Zulme Karşı Omuz Omuza

İstanbul’da Güngören ilçesinde bulunan Tozkoparan ve Küba mahallerindeki “kentsel dönüşüm” adı altında yapılacak talana karşı çıkan halkın elektrik, su abonelikleri ve doğalgazları kesilmeye devam ediyor. Polis, talana karşı direnin Tozkoparan halkına biber gazıyla saldırdı.

Tozkoparan Mahallesi’nde yapılması planlanan rant projesi kapsamında, geçtiğimiz aylarda mahallelinin evlerini boşaltmaları istendi. Yaşanan süreçte evlerini terk etmek istemeyen mahalle halkı ile polis ve belediye ekipleri arasında birçok kez arbede yaşandı. Bu sabah saatlerinde Tozkoparan Mahallesi’nde yıkımı yapılması planlanan evlerin temel altyapı hizmetlerinin kesilmesi için çevik kuvvet polisleri ile birlikte İGDAŞ, İSKİ, BEDAŞ ve belediye ekipleri geldi. Mahalle sakinleri yaşam alanlarını korumak için polis be belediye ekiplerine engel olmak istedi. Bunun üzerine polis, halka saldırdı.

Biber gazı sıkarak mahalleliye saldıran polise tepki olarak bir mahalleli apartmanın çatı katına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Mahalle sakini Hasan Çimen, “Bizim evimizi alıyorlar. Davalar devam etmesine rağmen hukuksuz olarak gelip, benim dairemi elimden almaya çalışıyorlar. Elektriğimizi, doğalgazımızı kesiyorlar. Arbedenin sebebi bu. Bunlar benim yaşam hakkım, kestirmiyorum. Neden benim evimi elimden alıyorsunuz? ” dedi.