Aşı Yetersizliği Nedeniyle Randevular İptal Ediliyor

Covid-19 vakalarında, 1 Temmuz’daki “açılma” sürecinin ardından “resmi rakamlara göre” artış 25 binlere ulaşırken, yetersizlik nedeniyle aşı randevuları iptal ediliyor. Çok sayıda kişi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda randevularının iptal edildiğini söyledi.

 İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı bu nedenle, sağlık çalışanlarıyla insanların karşı karşıya kaldığını söyledi. Çamlı, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise problemin 5 Ağustos Perşembe günü aşılacağını söyledi. Şu anda geldiğimiz durumda hastanelerde ve ASM’lerde Biontech aşıları, ikinci doz olmak için gelen kişilere yapılmıyor. Eldeki sınırlı sayıda aşı ilk doz aşı olacaklara yapılıyor. Hastanelere ve ASM’lere giden vatandaşlar randevuları iptal edildiği için geri dönüyor. Perşembe günü de sorunun aşılıp aşılamayacağı belirsiz” dedi.

TTB  tarafından yapılan açıklamada ise, “ Aşı tedarikindeki yetersizlikten dolayı randevusu olan insanların aşılanmasında sıkıntı yaşanıyor. Sağlık çalışanları ise bir kez daha sorunlar ile yalnız bırakılıyor. Yaşananların sorumlusu, başından beri bir aşı programı ve planlaması yapmayan Sağlık Bakanlığı’dır” denildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Temmuz’da yaptığı açıklamada, BioNTech aşısının üretiminde yaşanan aksama nedeniyle birkaç gün sevkiyatta azalma olacağını duyurmuştu. Koca, “Bu aşıyı tercih edenlerin aşı olmaya randevu almadan gelmemesini rica ediyorum. Anlayışınız için sağ olun” demişti.