Roseteks İşçisi Hakkını Köşebaşı’nda Yedirmez

 Ocak, Şubat aylarında maaşlarını alamayan 382 Roseteks işçisi 8 Mart günü işinden çıkarıldı. Yaklaşık dört ay kıdem tazminatlarını alamayan işçiler, 21 Temmuz günü Roseteks’in sahiplerinin (Nedim Aşkın, Bülent Temüroğlu, Yalçın Temüroğlu) ortağı olduğu Levent’teki Köşebaşı Restorant’ının önünde haklarını almak için iftar açma eylemlerine başladılar.

Direnişin 2. haftasında iftardan önce okunan basın açıklamasında, sadaka değil haklarını istediklerini vurgulayan Roseteks işçileri şöyle vurguladı:

Buradaki herşey bizim emeğimizden çalınarak yapıldı. Alınterimizin, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Direnen ve mücadele eden işçilerin yenilmez olduğunu düşünüyoruz. Bütün baskılara ve zorluklara rağmen çadırlarını kurarak direnen HEY Tekstil işçileriyle, BEDAŞ işçileriyle ve diğer direnen işçilerle birleşecek, işçilerin dayanışmasını büyüteceğiz.

Basın açıklamasının ardından, evlerinde kendi hazırladıkları yemeklerle iftar sofrası kuran işçiler, Köşebaşı Restorant’ın önünde sloganlar eşliğinde hep beraber iftarlarını açtılar. Patronların aksine kimseden çalmadıklarını, yedikleri yemeklerin her lokmasında kendi alınterlerinin olduğunu vurguladılar.

İftardan sonra Levent’e doğru yürüyen işçiler, yürüyüş boyunca “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz!”, “Hakkımızı Köşebaşı’nda yedirtmeyiz”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” ve “Hırsız patronlar hesap verecek” sloganlarını attılar. Yürüyüş sonunda toparlanan işçiler tazminatlarını ve ödenmeyen maaşlarını alana kadar Köşebaşı Restorant’ın önünde olacaklarını belirtiler.