Polis Muhabirlerini Kendi Yetiştirecek!

Polis Akademisi Başkanı Remzi Fındıklı, yakın zamanda kendi muhabirlerini yetiştireceklerini duyurdu. Bundan önce de Polis Akademisi, Anadolu Ajansıyla beraber Savaş Muhabirliği Kursu açmıştı.

Geçtiğimiz günlerde, polis akademisinin yeni akademik yılı açılış töreninde konuşma yapan Fındıklı, yakın zamanda Polis Akademisi bünyesinde “Polis Muhabirliği” kursu açmak için hazırlıklara başlandığını belirtti.

Önceki dönemde Polis Akademisi’ne bağlı Uluslararası Sınır Aşan Suçları Araştırma Merkezi (UTSAM) ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Anadolu Ajansıyla beraber “Savaş Muhabirliği” kursu açılmıştı. “Polis Muhabirliği” kursu da yine aynı kurumların bünyesinde açılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇGD’den (Çağdaş Gazeteciler Derneği) Ahmet Akabay ise: “Bunun adı, ‘polis gazeteci’ yetiştirmektir. Eskiden ‘asker gazeteciler’ vardı, şimdi de ‘polis gazeteci’ yetiştirmeye kalkışıyorlar. Asker ‘asker muhabiri’, polis ‘polis muhabiri’ yetiştirecekse o zaman diplomasi muhabirlerini Dışişleri Bakanlığı, belediye muhabirlerini de Belediyeler Birliği yetiştirsin. Pavyonlar da magazin muhabiri yetiştirsin, olsun bitsin.” diyerek tepkisini ifade etti.

Polis ve asker sık sık ısmarlama haberler yaptırdığı ana akım medyanın performansından pek memnun kalmamış olmalı ki, kendi haber ağlarını kurmaya karar vermişler. Anlaşılan o ki, bundan sonra karakollardan ve kışlalardan gelen “intihar” haberleri artış gösterecek!