Devlet Rojvan Bebeğin Şimdi de Babasını Tutukladı

Rojvan bebek,annesi Leyla Eleftoz Baran ile birlikte 11 Eylül 2016 tarihinde Mardin’den taziye için Amed’in Hazro ilçesine giderken gözaltına alınmıştı. Anne Baran “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Hapishanesi’ne gönderildi. Rojvan ise annesinden bir gün sonra hapishane ile tanıştı. Anne sütünden kopamayan Rojvan, annesi ile birlikte 3 aylık tutsaklık yaşadı.

Rojvan , özgürlüğüne kavuştuktan kısa bir süre sonra bu kez tutuklanan babası için hapishanenin yolunu tutuyor. Rojvan’ın tahliyenin ardından, dışarıdaki ortama ve babasına yavaş yavaş alışmaya başladığı bir dönemde evlerinin basıldığını ve eşinin gözaltına alınarak tutuklandığını söyleyen  anne Baran,Rojvan Bebeğin yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Son bir aydır ayaklanmış yürüyebiliyor. Gelip elimizden tutup oda oda gezdiriyor. Her odada ‘Baba’ diye bağırarak babasını arıyor. Kapalı duran bütün kapıların ardında babasının olduğunu sanıyor. Bu yüzden bütün kapıları açık tutuyoruz. Akşam otururken sanki babası her an bir odadan çıkacakmış gibi durmadan kapıya bakıyor. Ben hapishanedeyken babasını unutmasın diye sürekli fotoğraflarını gösteriyordum. Şimdi de dışarı da her gördüğü fotoğrafı babasının fotoğrafı sanıyor ve ‘baba’ diye ağlıyor. Bu yüzden de artık görüşe de götürmek istemiyorum çünkü döndükten sonra daha kötü oluyor ve hastalanıyor”

Kaynak:Dihaber