Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma

Azerbaycan-Ermenistan arasında, geçtiğimiz aylarda yaşanan ve çatışmaya dönüşen gerilim, sabah saatlerinde tekrar arttı. Azerbaycan ve Ermenistan karşılıklı olarak, askeri birliklerinin saldırı düzenlediğini ve çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Dağlık Karabağ’da sıkıyönetim ilan edildiği tüm erkeklerin askere çağrıldığı belirtiliyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bir açıklama yaparak Ermenistan silahlı kuvvetlerinin ateş açtığını duyurdu.

Yapılan açıklamada yerel saatle 06:00 sularında Ermenistan ordusunun büyük çaplı bir saldırı düzenlediği ve sınıra yakın bölgede sivillerin yaşadığı alanlara ateş açtığı iddia edildi.

Açıklamada saldırıdan en çok etkilenen bölgelerin Tartar bölgesindeki Kapanlı köyü, Ağdam bölgesindeki Orta Garvand, Fuzuli’nin Alhanlı ve Şükürbeyli ve Cebrayıl’ın Çocuk Mercanlı köylerinin olduğu ifade edildi.

Azerbaycan ordusuna bağlı çok sayıda asker ve askeri aracın bölgeye gönderildiği aktarıldı. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da Azerbaycan’ı suçladı. Paşinyan, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da yaşayan sivillere saldırdığını, iki Azeri helikopteri ile üç insansız hava aracının düşürüldüğünü duyururken, bölgedeki sivil halka sığınaklara gitme çağrısı yapıldı.