İktidarın Yangın “Tedbiri” : Soruşturma

Orman yangınları sürerken, devlet içine düştüğü zor durumu gizlemek için bir dizi “tedbiri” devreye sokmaya başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili “Help Turkey” etiketiyle yapılan paylaşımlara dair soruşturma başlattı.

Üç milyondan fazla mesajın geldiği etiketle ilgili yapılan açıklamada, “Orman yangınlarının çıktığı 28.07.2021 tarihinden bu yana bir kısım haber ve sosyal medya sitesi üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili teknik inceleme ve araştırma sonucu bazı kişi ve grupların gerçek veya bot hesaplar üzerinden organize bir şekilde halk arasında endişe, korku ve panik yaratmaya, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini aşağılamaya çalıştıkları saptanmıştır”  ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı titri sahibi fiili propaganda bakanı Fahrettin Altun geçtiğimiz günlerde “Help Turkey” kampanyasının “tek merkezden” yönetildiğini iddia etmiş, “… Sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır” şeklinde ifadeler sarf etmişti.